LijnVDA-rechts

Zeugen

Voeding voor uw zeugen

FITTE ZEUGEN, GEZONDE BIGGEN

 

Vanden Avenne staat garant voor een uitgebreid gamma zeugenvoer. Alle voeders zijn te verkrijgen in meel en korrels.

 

HOE VOEDER IK MIJN ZEUGEN HET BEST ?

U wilt jonge zeugen laten groeien tot goede moeders? Met Zeugen Opfok 236 legt u de ideale basis voor sterk beenwerk. Koopt u de dieren dekrijp aan (105 kg), dan hebt u volgende mogelijkheden. Worden de dieren ad lib gevoederd, dan kiest u voor Opfok 267. Zo voorkomt u dat de dieren te vet worden. Kunt u de opfokzeugen individueel voederen, dan geeft u nog zes weken Zeugen Opfok 268 in de quarantaine. Hiermee legt u het fundament voor latere topprestaties.

 

Bij verhokken naar de dekstal of na spenen kunt u overschakelen op Tweede Fase Lacto 465. Dit voeder kunt u ook al de laatste 3 à 5 dagen van de zoogperiode voederen. Op die manier rijpen de follikels uniformer af en zo start u met eicellen van uitzonderlijk goede kwaliteit. Beschikt u niet over een aparte silo, dan kan de VDA Bronst 438 u helpen. Dit voer, in meelvorm, kunt u on top op het lacto- en/of drachtvoer verstrekken. Geef 150 g/z/d voor duidelijke bronstsymptomen. Start al de laatste 3 à 5 dagen in de kraamstal en ga door tussen spenen en dekken.

 

Eens bevrucht, hebben drachtige zeugen de eerste weken veel extra voeding nodig. Vanden Avenne heeft een zeer ruime keuze aan drachtvoeders specifiek afgestemd op uw genetica.

 

Nieuw is ons "plus" gamma (Zeugen Dracht Plus 271 en Zeugen Lactoplus 277). "Plus" staat voor extra zuurtoevoeging. Deze voeders zijn bedoeld voor bedrijven die gemakkelijk last hebben van urineweginfecties. Ze geven uw zeugen extra ondersteuning om die te overwinnen en top te presteren.

 

Kiest u voor het klassieke gamma, dan biedt de Top 274 een goede basis voor de hele drachtperiode. Wilt u extra aandacht besteden aan het innestelen en ontwikkelen van de embryo's, dan is de Zeugen Super 264 het ideale voer. Kunnen jonge en meerdere worpszeugen apart gevoederd worden, geef dan de Zeugen Super 264 de hele drachtperiode aan de eerste cyclus zeugen. Zij moeten nog fel groeien en kunnen het extra eiwit goed gebruiken. Ook einde dracht kan deze Zeugen Super 264 extra eiwit aanbrengen voor de ontwikkeling van de vruchten. Verstrek het vanaf 84 dagen dracht.

 

Als uw dieren aan doorloopbakken vreten, ga dan voor de Zeugen ad lib 270. Zo houdt u de opname onder controle zonder toe te geven op de vitaliteit van de biggen.

 

Schakel bij het verhokken naar de kraamstal over op Stim-u-Lac 291 of Lacto Plus 277. Deze lactovoeders maken het werken voor de varkenshouder een pak makkelijker: hij moet maar één voeder voor de ganse kraamhokperiode voorzien. Bovendien bevat het voer alle noodzakelijke stoffen. Er zijn geen extra toevoegingen nodig. Het resultaat mag er dan ook zijn: een vlotte geboorte, gezonde biggen en een verbeterde melkafgifte.

 

De eerste melk of biest van een zogende zeug heeft een aantal unieke eigenschappen. Ze bevat specifieke eiwitten en zorgt voor de aanmaak van antilichamen bij de jonge biggen, die ze beschermt tegen ziektes.

 

Eens de gewone melk op gang komt, kunt u eventueel na de Stim-U-Lac 291 overschakelen op Lacto HE 282. Na Zeugen Lacto Plus 277 schakelt u over op de Zeugen Lacto Plus 283. Deze lactovoeders zijn iets meer geconcentreerd. Handig voor bedrijven die de conditie in de kraamstal al iets moeilijker onder controle kunnen houden.

 

Download hier onze folder van ZEUGEN OPFOK EXTRA 236

 

Download hier onze folder van STIM-U-LAC

 

Download hier onze folder van TWEEDE FASE LACTO

 

Download hier onze folder van VDA BRONST

 

Download hier het AANGEPAST ZEUGENPROGRAMMA 2023

 

Wenst u meer uitleg, aarzel dan niet om contact te nemen met één van onze zeugenspecialisten.