LijnVDA-rechts

Over VDA

Vanden Avenne: familiebedrijf met oog voor groei

 

De geschiedenis van het familiebedrijf Vanden Avenne gaat terug tot 1889. Overgrootvader Zeno Vanden Avenne begint in Ooigem aan het kanaal Roeselare-Leie een bloeiende handel in landbouwgrondstoffen.

 

Met de hulp van zijn zonen legt hij de basis voor een moderne mengvoederfabriek, die doorheen de jaren alleen maar zal uitbreiden.

 

Vier generaties later is Vanden Avenne, onder leiding van Patrick en Harold Vanden Avenne, een van de grootste veevoederfabrikanten in België. Elke dag produceert de indrukwekkende mengvoederfabriek in Ooigem 2.000 ton veevoeder. Maar de ambitie van Vanden Avenne reikt verder.

 

In 2010 bouwt Vanden Avenne een nieuwe productie-eenheid in het Waalse Floreffe, op zo'n tien kilometer van Namen. Het is de grootste productie-eenheid van mengvoeders in Wallonië.

 

De gloednieuwe fabriek heeft een capaciteit van 210.000 ton voeder per jaar en bedient met haar unieke ligging veehouders in Wallonië, het Groothertogdom Luxemburg en de provincie Limburg op hun wenken.

 

In 2010 wordt gedelegeerd bestuurder Patrick Vanden Avenne voorzitter van de Europese mengvoederfederatie FEFAC, en dat voor een periode van drie jaar. Ook buiten de landgrenzen houdt Vanden Avenne de vinger aan de pols.

 

Vanden Avenne is in de voorbije 25 jaar in omzet verdrievoudigd en is daarmee de onbetwistbare nummer twee in België. Een tweede productie-eenheid werd opgestart in samenwerking met de Waalse coöperatie Scam in Floreffe en draait eveneens op volle toeren. Het bedrijf Vanden Avenne heeft inmiddels ook een stevige vleesproductie uitgebouwd voor varkens- en kippenproducten met de bedrijven Bens Vlees, Bens Retail en Sus Campiniae.

 

De vijfde generatie heeft haar intrede gedaan met Thomas Vanden Avenne die de weg baant voor de zesde generatie.

 

Sprekende cijfers

590.000
ton veevoeder per jaar

134
jaar traditie

92
werknemers

5
generaties brachten het bedrijf tot de top in België


2
vestigingen in België: Ooigem en Floreffe