LijnVDA-rechts

Melkvee

Goed begonnen is half gewonnen !

Als melkveehouder streeft u naar gezond melkvee dat goede kwaliteitsvolle melk produceert. Ook hier geldt de leuze: Goed begonnen is half gewonnen!

 

VOEDERWAARDERINGSYSTEEM

 

Folder: Bekijk onze folder CNCPS hier !

 

Artikel: "Vanden Avenne stapt af van klassieke rantsoenberekening" (Het CNCPS-systeem is preciezer van andere), De Molenaar 04-2023

 

DROOGSTAND & TRANSITIE

Waarschijnlijk de belangrijkste periode in de cyclus van een koe, is de droogstand & transitiefase. Hier ondergaat het hormonale, fysische en metabole veranderingen. Correct management gecombineerd met de juiste voeding is de sleutel tot succes. Vanden Avenne biedt u een aanvullende korrel (Transimax) met alle nodige vitaminen en mineralen inbegrepen.

 

Vraag uw vertegenwoordiger om een aangepast droogstandsrantsoen uit te rekenen op maat van uw bedrijf.

 

CORRECTIEVOEDERS

Een evenwichtig basisrantsoen vormt de basis van een goede penswerking en bijgevolg een goede en gezonde productie. Vanden Avenne is perfect in staat voor u het meest uitgebalanceerde basisrantsoen voor te stellen door het combineren van korrels of meelvorm (TMR). Naast eiwitaanvulling beschikken wij ook over aanvullende energievoeders die kunnen bijgemengd worden. Om ruwvoertekorten aan te vullen kan Vanden Avenne u RumifeedPlus aanbevelen.

 

LACTATIESTARTERS EN EVENWICHTIG KRACHTVOER

Door recent onderzoek en eigen veldproeven ontwikkelde Vanden Avenne het OptiPens concept. Dit bestaat uit een unieke combinatie van natuurlijke additieven en specifieke mineralen dat leidt tot een optimale penswerking met verhoogde productie als gevolg. Verschillende voeders bevatten dit OptiPens concept. Om extra energie aanvoer tijdens het begin van de lactatie aan te leveren hebt u de keuze tussen 2 lactatiestarters (Super Lacta Start en Super Lacta Glyco). Beide korrels bevatten naast het OptiPens concept ook de nodige extra additieven om de leverwerking te stimuleren.

 

VITAMINEN EN MINERALEN

Zowel bij korrels als bij TMR is er de mogelijkheid om mineralen en pensbuffer (Rumibuf) bij te mengen.

 

VLOG CERTIFICERING

De vraag naar levensmiddelen die niet geproduceerd zijn met behulp van genetisch gemodificeerde organismen (GMO) stijgt binnen Europa. Om deze levensmiddelen te kunnen onderscheiden voor de consument is het label ‘Ohne Gentechnik’ in het leven geroepen door het Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik (VLOG). Voor de gehele keten zijn regels vastgelegd in de zogenaamde VLOG-richtlijnen. Ook Vanden Avenne heeft zich laten certificeren en heeft het VLOG-certificaat inmiddels ontvangen.

U kunt dus bij ons terecht voor al uw VLOG-voer voor uw melkvee.

 

Download hier onze folder van TRANSIMAX

 

Download hier onze folder van OPTIPENS

 

Download hier onze folder van IMMUNO²