LijnVDA-rechts

Jongvee

Hoe voeder ik mijn jongvee het best?

Het jongvee is de basis van uw bedrijf. 25% van de toekomstige melkproductie wordt bepaald door de groei van uw kalveren tijdens de eerste 2 maanden. Deze periode is dan ook essentieel om tot een volwaardige vaars te komen.

 

KUNSTMELKEN

Het gamma kunstmelken van Vanden Avenne bevat 3 soorten kunstmelk, die allemaal gebaseerd zijn op magere melkpoeder.

 

Nukamel Yellow bevat 12.5% magere melkpoeder en is geschikt voor een versnelde groei. Junior Royal bevat een hoger aandeel magere melkpoeder (40%) en kan zowel gebruikt worden voor melk- als vleeskalveren. Nukamel Blue is een low-heat 60% magere melkpoeder en geschikt voor zowel een  conventioneel als een verhoogd voerschema.

 

KRACHTVOER

Naast melkgift, is het erg belangrijk dat kalveren zo snel mogelijk krachtvoer opnemen. Vanden Avenne heeft hiervoor een uniek concept ontwikkeld: Junior MAX. Dit is een compleet diervoeder dat vanaf de eerste levensweek tot na spenen kan gegeven worden. Junior MAX is zeer smakelijk en bevat zowel krachtvoer als voldoende structuur voor het jonge kalf.

 

 

 

 

 

Vanden Avenne beschikt ook over een uitgebreid jongvee-gamma. Open mengelingen met geplette granen, luzerne, lijnzaad en spelt garanderen een blijvende goede opname (Junior Flox Start+SpeltJunior FloxJunior Mash Intensief,..).

 

Junior Flox Start + Spelt:

 

Junior Mash Intensief:

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid tot het geven van een complete korrel naast hooi of stro. Junior Structo zorgt hierdoor voor een veilige vertering en een garantie op een betere groei.

 

Download hier onze folder van JUNIOR MAX

 

Download hier de folder van NUKAMEL