LijnVDA-rechts

Biggen

Behaal een topresultaat met uw biggen

Gezonde en sterke biggen zijn essentieel in elke varkenshouderij. Een kwaliteitsvolle voeding met voldoende vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen zorgt voor een energieke start van uw babybiggen.

 

BIJVOEDEREN IN DE KRAAMSTAL

Met Rescue Milk 479, een melk verrijkt met bloedplasma, kunt u vanaf de tweede dag na de geboorte jonge biggetjes bijvoederen. Rescue Milk stimuleert de aanmaak van afweerstoffen die ze beschermen tegen ziektes.

 

Na drie dagen kunt u Super Speen Kruimel 201 of Turbostarter meel 206 naast de melk aanbieden.

 

HOE VOEDER IK MIJN BIGGEN HET BEST ?

Vanden Avenne heeft een breed assortiment aan voeders voor baby-biggen. Deze drie aspecten spelen een grote rol bij het kiezen van een geschikt programma:

  • De leeftijd;
  • De speenleeftijd: 3 of 4 weken;
  • De gezondheidssituatie: diarree bij jonge varkens komt vaak voor en kan heel gevaarlijk zijn. Een aangepaste voeding kan dit voorkomen.

DAAROM ONTWIKKELDE VANDEN AVENNE 2 DOELGERICHTE LIJNEN:

V-Lijn

De V-lijn staat voor extra Veiligheid. De Vernieuwde aanpak met goed Verteerbare zetmeelbronnen houdt de Villi van uw biggen in topconditie. Met deze voeders bouwt u het medicatieverbruik op de batterij af. Hiermee heeft u alvast een Voorsprong op de strengere aanpak van het antibioticagebruik dat ons te wachten staat. Zo kunt u met Vanden Avenne de toekomst vol Vertrouwen tegemoet.

 

K-Lijn

De K-lijn staat voor Kilo's en Kracht. Deze voeders zorgen voor een Konstante groei met Kwaliteitsvolle biggen tot gevolg. Uw dieren worden ware Kampioenen in de vleesvarkensstal.

 

IN DETAIL ZIET UW VOEDERSCHEMA ER ALS VOLGT UIT:

Gevoelige biggen voedert u het best Turbostarter 206 vanaf dag drie na de geboorte tot vijf dagen voor spenen. Het geeft de jonge dieren de nodige kracht en energie. Van vijf dagen voor spenen tot spenen geeft u altijd het voer dat u ook na het spenen zult verstrekken.

 

Vanden Avenne biedt u volgende mogelijkheden:

Na spenen geeft u eventueel nog twee à vier dagen Super Speen Kruimel 201. Dit voorkomt een speendip. Twee dagen na het spenen schakelt u geleidelijk over op Speen V 233 of Baby V 229. De goed verteerbare zetmeelbronnen in dit voer beschermen de darmflora van uw biggen en verminderen de kans op speendiarree.

 

Hebben uw biggen een extra stimulans nodig om in de kraamstal voer op te nemen, kies dan vanaf dag drie na de geboorte voor Super Speen Kruimel 201. Het bloedplasma in dit product verhoogt de smakelijkheid van het voer. Geef Super Speen Kruimel 201 tot twee à vier dagen na spenen. Daarna schakelt u geleidelijk over op de Speen V 233 of Baby V 229.

 

In het tweede geval kiest u direct voor één van de volgende producten:

Twee weken na spenen staat Baby K 214 garant voor een goede opname, snelle groei en Kilo's.

Kiest u voor Baby V 229, dan ligt de nadruk vooral op Veiligheid.

 

Wenst u meer uitleg, aarzel niet om contact te nemen met één van onze biggenspecialisten.

 

Download hier onze BABY-BIGGEN folder

 

Download hier onze folder van BABYSTAR

 

Download hier onze folder van PIGIPRO 1

 

Download hier onze folder van PIGIPRO 2