LijnVDA-rechts

Biggen

Behaal een topresultaat met uw biggen

Gezonde en sterke biggen zijn essentieel in elke varkenshouderij. Een kwaliteitsvolle voeding met voldoende vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen zorgt voor een energieke start van uw babybiggen.

 

BIJVOEDEREN IN DE KRAAMSTAL

 

Met Pigipro 1 (447.0), een melk zonder bloedplasma, kunt u vanaf de tweede dag na de geboorte jonge biggetjes bijvoederen. Pigipro 1 helpt de overtallige biggen te overleven. Daar het geen bloedplasma bevat, blijven de biggen ook zuigen bij de zeug. Enkel wat ze tekort komen, halen ze uit de kunstmelk. Bovendien hoeven de biggen bij overschakelen niet ‘af te kicken’ van het bloedplasma. Zo vertonen ze geen stilstand, maar blijven mooi doorgroeien.

 

Pigipro 2 (448.0) is een vloeibare prestarter met de structuur van een melk. U kunt hem gebruiken na de Pigipro 1. Het ideale schakelmoment verschilt van bedrijf tot bedrijf. Geboortegewicht, aantal levend geboren biggen en speenleeftijd bepalen op welke leeftijd het best wordt over gegaan. Laat u hiervoor adviseren door onze vertegenwoordigers.

 

Zowel Pigipro 1 als 2 zijn geschikt om handmatig, in cups of met een nutrix te verstrekken. Maakt u gebruik van een ALFF (Automatic Liquid Flexible Feeder) dan kunt u enkel de pigipro 1 automatisch verstrekken.

 

Na drie dagen kunt u Super Speen Kruimel 449.2 (met plasma) of 499.2 (zonder plasma) gebruiken. Ook Babystar meel 457.0 is mogelijk om naast de melk aan te bieden.

Babystar is een snoepvoeder om te leren eten. Dat voedert u van 3 dagen na werpen tot 14 à 17 dagen leeftijd. Het is té geconcentreerd om langer door te geven.

Superspeenkruimel kan wel de hele zoogperiode verstrekt worden. Ook de eerste 3 à 10 dagen na spenen kan u er mee doorgaan om de speendip tot een minimum te beperken. Voor zeer kleine biggen mag u het zelfs tot drie weken na spenen voederen. Bovendien kan dit voer ook in een nutrix gebruikt worden.

Biggen jonger dan 8 dagen voorspenen, is een grote ingreep voor de darmen van deze biggen. U voedert ze best Pigipro 1 melk (447.0) met Superspeenkruimel met plasma (449.2) droog er bij.

 

Bij voorspenen na 8 dagen leeftijd is Pigipro 2 (448.0) met Superspeenkruimel met plasma (449.2) droog ernaast de beste keuze.

 

HOE VOEDER IK MIJN BIGGEN HET BEST ?

 

Vanden Avenne heeft een breed assortiment aan voeders voor baby-biggen. Deze drie aspecten spelen een grote rol bij het kiezen van een geschikt programma:

  • De leeftijd;
  • Het speenmoment: 3 of 4 weken;
  • De gezondheidssituatie: diarree bij jonge varkens komt vaak voor en kan heel gevaarlijk zijn. Een aangepaste voeding kan dit voorkomen.

DAAROM ONTWIKKELDE VANDEN AVENNE 3 DOELGERICHTE LIJNEN:

 

V-Lijn

De V-lijn staat voor extra Veiligheid. De Vernieuwde aanpak met goed Verteerbare zetmeelbronnen houdt de Villi van uw biggen in topconditie. Met deze voeders bouwt u het medicatieverbruik op de batterij af. Hiermee anticipeert u op de strenge aanpak van het antibiotica gebruik. Zo kunt u met Vanden Avenne de toekomst vol Vertrouwen tegemoet.

 

K-Lijn

De K-lijn staat voor Kilo's en Kracht. Deze voeders zorgen voor een Konstante groei met Kwaliteitsvolle biggen tot gevolg. Uw dieren worden ware Kampioenen in de vleesvarkensstal.

 

ECO-Lijn

Als alle randvoorwaarden op orde zijn (ziektedruk, ventilatie, aantal drink-en vreetplaatsen, drinkwater, hygiëne,…) dan kan u opteren voor  Baby Eco 225.  Met dit voer presteren uw biggen perfect voor een democratische prijs. Twijfelt u of alles op orde is ? Met ons babyboost  concept kijken wij dit graag voor u na.

 

IN DETAIL ZIET UW VOEDERSCHEMA ER ALS VOLGT UIT:

 

Wenst u met één voer te werken in de kraamstal, kies dan vanaf dag drie na de geboorte voor Super Speen Kruimel 449 of 499. Het bloedplasma in Superspeenkruimel 449 verhoogt de smakelijkheid van het voer. Let wel, het mag daardoor niet gebruikt worden op bedrijven waar herkauwers aanwezig zijn! Geef Super Speen Kruimel 449 of 499 tot 3 à 10 dagen na spenen. Daarna schakelt u geleidelijk over op de Speen V 233 of Baby V 229. De goed verteerbare zetmeelbronnen in dit voer beschermen de darmflora van uw biggen en verminderen de kans op speendiarree.

 

Om biggen vlot te leren eten, voedert u het best Babystar 457 vanaf dag drie na de geboorte tot max. 14 à 17d leeftijd.  Babystar is een zeer geconcentreerd snoepvoer. Het geeft de jonge dieren de nodige kracht en energie.  Dit voer is te fel om het tot spenen te verstrekken. Let wel, dit snoepvoer is geen volledig voer. U kan er geen biggen moederloos mee opkweken. Van vijf à acht dagen voor spenen tot spenen geeft u altijd het voer dat u ook na het spenen zult verstrekken. Vanden Avenne biedt u volgende mogelijkheden: Super Speen Kruimel 449 en 499, Speen V 233 of Baby V 229.
 

Zodra de biggen goed vertrokken zijn, kiest u voor één van de volgende producten:

Twee weken na spenen staat Baby K 214 garant voor een goede opname, snelle groei en Kilo's.

Kiest u voor Baby V 229, dan ligt de nadruk vooral op Veiligheid.

Hebt u alle randvoorwaarden goed op orde, dan is Baby Eco 225 de meest economische keuze.

 

Wenst u meer uitleg, aarzel niet om contact te nemen met één van onze biggenspecialisten.

 

Download hier onze BABY-BIGGEN folder

 

Download hier onze folder van BABYSTAR

 

Download hier onze folder van PIGIPRO 1

 

Download hier onze folder van PIGIPRO 2