LijnVDA-rechts

Schoonste Boer van Vl

Pieter D'Hooghe is "Schoonste Boer van Vlaanderen"

 

De Landelijke Gilde Stekene bestaat dit jaar 100 jaar en ging ter gelegenheid van zijn jubileum op zoek naar de schoonste boer van Vlaanderen. Vijf boeren namen het tegen elkaar op in verschillende proeven. En dat onder het toeziend oog van Wendy Van Wanten. Uiteindelijk ging melkveehouder Pieter D'Hooghe uit Nieuwkerken met het lintje lopen. Hij haalde niet alleen het meeste likes op facebook met zijn promotiefilmpje maar overtuigde de jury ook bij de presentatie op het podium.

 

“Eigenlijk gaat de wedstrijd meer over de schoonste stiel van Vlaanderen dan over het uiterlijk”, vertelt Filip Moorthamers, voorzitter van de Landelijke Gilde Stekene. “Wij hebben vijf jonge boeren gevonden voor de wedstrijd. Zij zullen tegen elkaar strijden in verschillende opdrachten. Dat zullen zowel doe-opdrachten zijn als een intelligentiequiz.” De Landelijke Gilde ging bewust op zoek naar jonge landbouwers. “We willen aantonen dat ook jonge mensen steun nodig hebben om het vak te beoefenen.”

 

De vijf boeren namen het tegen elkaar op onder het toeziend oog van een vakjury én Wendy Van Wanten. De 28-jarige melkveehouder Pieter D’Hooghe wist de jury het meest te overtuigen en scoorde ook erg goed op de praktische proeven en kennisvragen. "Ik ben enorm blij met deze titel", glundert Pieter achteraf. "Ik zie het volledig zitten om als ambassadeur van de landbouw onze sector in een positiever daglicht te plaatsen. Een gepersonaliseerd lintje is in de maak en wellicht zal ik hier en daar wel eens gevraagd worden op een landbouwbeurs."

 

Ook Wendy Van Wanten is onder de indruk van de jonge boer. Ze mocht hem naast een beker en een lintje ook een prijzenpakket in natura overhandigen. "Het maïszaad zal goed van pas komen maar het inplannen van een 'weekendje weg' wordt iets moeilijker", lacht Pieter. "In de zomer is het veel te druk op de boerderij. Elk jaar gaat de riem er wel een paar dagen af voor een korte skivakantie in de winter. Maar ik zal ongetwijfeld nog wel ergens een gaatje vinden in de agenda."

 

Bekijk het promofilmpje van Pieter hier.

 

Bron: Belga / Radio 2

Beeld: Schoonste Boer van Vlaanderen (Facebook)