LijnVDA-rechts

Rumibuf NG

RUMIBUF NG

 

Nieuwsbrief opgesteld door Pieter Passchyn, rundvee specialist bij Vanden Avenne-Ooigem

 

Stabiele penswerking

 

De belangrijkste vertering bij de koe bevindt zich in de pens. De combinatie van mineralen en gisten zorgt voor een brede en langdurige bufferende werking in de pens. Daarnaast zal de vezelvertering hierdoor ook sterk verbeteren, wat resulteert in een beter voersaldo.

 

Darmgezondheid

 

Endotoxines zijn giftige stoffen van bacteriële oorsprong. De bekendste zijn bestanddelen van celwandbacteriën die vrijkomen nadat deze zich vermenigvuldigen of afsterven (LPS). Op darmniveau kunnen endotoxines een immuunreactie opwekken, vooral wanneer ze opgenomen worden doorheen de darmwand. Dit kost zeer veel energie (glucose) voor het dier, waardoor de melkproductie onder druk komt te staan. We spreken dan van het lekkende darm syndroom. Dit komt voor in allerlei stress-situaties die een koe kan ondervinden.

 

Hoe werkt Rumibuf NG ?

 

Rumibuf NG  bestaat uit een combinatie van mineralen, gisten en specifieke binders dat leidt tot een stabiele werking van de pens en een verbeterde darmgezondheid. Rumibuf NG bevat specifieke additieven om het lekken van endotoxines doorheen de pens-en darmwand te verminderen. Rumibuf NG kan ingemengd worden bij korrels en melen.

 

 

Contacteer uw vertegenwoordiger voor meer info.