LijnVDA-rechts

Concept: OPTIPENS

Nieuwsbrief opgesteld door Pieter Passchyn, nutritionist bij Vanden Avenne-Ooigem, specialisatie rundvee.

 

VDA LANCEERT EEN INNOVATIEF CONCEPT : OPTIPENS

 

Het Optipens concept bestaat uit een unieke combinatie van natuurlijke additieven en specifieke mineralen die leidt tot een optimale penswerking. Deze werden eerst gescreend op hun mogelijke werkzaamheid. Daarna werden veldproeven uitgevoerd ter bevestiging.

 

Resultaten veldproeven

 

Onze eigen veldproeven bevestigen de theorie. In beide proeven werden zeer vergelijkbare resultaten gevonden. Een samenvatting hiervan ziet u in de twee grafieken. Voeren met het Optipens-concept leidde tot meer kilogrammen vet en eiwit tijdens de eerste 120 dagen in lactatie! Per koe werd gemiddeld meer dan 200 gram vet en eiwit geproduceerd!

Welke zijn de voordelen?

 

1. Verbeterde penswerking

 

Zowel in vitro als in vivo proeven geven duidelijk een betere penswerking aan. Ook in onze eigen proeven merken we een duidelijke daling van het ureumgehalte op.

 

2. Meer melk

 

Dieren gevoederd met het OptiPens-concept vertonen een significante stijging van de melkproductie tijdens de eerste 120 dagen van de lactatie.

 

3. Hogere productie aan kg vet en eiwit

 

Door de verbeterde penswerking en een stijging van de propionzuurproductie in de pens, is de totale productie kg vet en eiwit sterk gestegen.

 

4. Pens gezond = dier gezond

 

Zeventig percent van de vertering bij melkvee gebeurt in de pens. Een goede penswerking is de perfecte basis voor een gezonde veestapel.

 

5. Natuurlijk concept

 

Alle additieven en mineralen zijn 100% natuurlijk van oorsprong.

 

 

Hoe kan ik dit voeren aan mijn dieren?

 

OptiPens zit standaard in verschillende melkveevoeders bij Vanden Avenne.

 

Download hier de folder of vraag meer info bij uw rundveespecialist.